YANGINA DAYANIMLI KEPENK

 YANGIN KEPENGİ - YANGIN SARMALI

Yangın kepenkleri standart bir yangına dayanıklı olmayan kapı veya panjurdan 4 saate kadar daha fazla yangın koruması sunar.
Bir binanın belirli bir bölümünü, tüm binayı bölmek ve korumak için veya hatta katlar arasında koruma sağlamak için kullanılabilirler.
Güvenlik ve yangın kepenkleri tedarik etme ve kurma konusundaki deneyimimizle, son yıllarda yangına dayanıklı kepenklerde genellikle bina düzenlemeleri ve sigorta gereklilikleriyle bağlantılı bir artış gördük.
Yangın Kepenkleri, yangının yayılmasında potansiyel olarak önemli gecikmeler sunarak birçok işletmenin mallarını, binalarını ve çalışanlarını yangın tehdidinden korumalarını sağlamalarına yardımcı olur.
Bir işletme sahibiyseniz ve işletmenizin, tesisinizin ve personelinizin güvenliğini ve emniyetini ciddiye alıyorsanız, her yıl birçok işletmenin kapanmaya zorlandığını öğrenince şaşırabilirsiniz, çünkü sigorta şirketleri bina yönetmelikleri nedeniyle talepleri karşılamayı reddedebilir. ve Yangının yayılması ile ilgili olarak Kayıp Önleme Konseyi gereklilikleri karşılanmamıştır.
Tüm yangın kepenklerimiz, teknik hususlara ve yangın yönetmeliğine uygun olarak üretilmektedir.
Tüm manuel yangın kepenkleri, sadece yangın durumunda açık bırakılacak ve kapanacak şekilde tasarlanmıştır.
Sarmal manuel yangın kepengi, bir yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanması için özel imal edilir.
Yangın kepengi, yangın koşullarında açık konumda bırakılacak ve kapanacak şekilde tasarlanmıştır.
Sık kullanım tavsiye edilmez, yangın durumunda kapının hızlı kapanmasını sağlamak için üretilmiştir.
Bu kapının aktivasyonu yalnızca eriyen bağlantı ile gerçekleşir, bu 68 santigrat derecede eriyecek şekilde tasarlanmış lehimli bir bağlantıdır, düşme çubuğunu serbest bırakır ve kapıyı kendi ağırlığı altında kapatır.
Tüm manuel yangın kepenkleri, sadece yangın durumunda açık ve kapalı bırakılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Ünite, çekme ve sıfırlama kablosu aracılığıyla bir yangın testini simüle etme olanağına sahiptir.
Manüel kontrollü bir iniş işlevi içerir; etkinleştirildiğinde, panjurların kapanma hızı, sürekli devreye giren sistem aracılığıyla kontrol edilir.
Aktivasyon, sıcaklık altında kapanan eriyebilir bir bağlantı mekanizması veya yangın alarmına bağlı olan ve yangın alarmından gelen bir sinyalle serbest bırakılan manuel sistem ile gerçekleştirilir.
Yangın otomatik işleminin üç ana yöntemi vardır.
İlk olarak, aktivasyon devresinde bağlantı olarak lehim telinin kullanımını içeren eriyebilir bağlantılar.
Nispeten düşük erime noktası ile yakındaki bir ateşten yayılan ısı erimesine neden olur ve bu da kapıyı harekete geçirir.
İkincisi, bir yangın rölesi, yangın panjurunun veya kapısının yangın alarm sistemine bağlı olduğu anlamına gelir.
Alarm çaldığında yangın kepengi devreye girer. Son olarak alarm sistemine bağlı olan yangın kepengi ile bağlantılı olarak kullanılan sesli/görsel uyarı bulunmaktadır.
Genellikle yangın rölesi ile bağlantılı olarak bir zaman gecikmesi ile çalışır. Bu gecikme sırasında, kapanmak üzere olan kapının yakınında bulunanları uyaran ve böylece etkilenen alandan çıkmalarına izin veren ek bir alarm verilir.
Bina yönetmelikleri, yangına dayanıklı duvarlardaki veya bölmelerdeki açıklıkların, duvar veya bölmeninkine eşdeğer yangın derecesine sahip bir kapıya sahip olmasını gerektirir. Aksi takdirde duvarın bütünlüğü bozulur.
Tüm elektrikli yangın kepenkleri 3 faz, 380 volt, 50 hz olarak mevcuttur.
Kepenkler, entegre bir kontrollü iniş mekanizmasına, acil durum el zinciri tesisine ve basmalı düğme marşına sahip bir elektrik motoru tarafından çalıştırılır.
Kepenklerin alçalma hızı, sürekli devreye giren dişliler aracılığıyla kontrol edilir, sistem sıfırlanabilir ve kapı normal bir şekilde kaldırılıp indirilebilir.
Prensipte yaygın olarak kullanılan serbest bırakma araçları, karakteristikler, yine yangın alarmına bağlı olan geleneksel yangın kepenklerindeki kullanımını taklit eder; kepenk, dişli kutusu aracılığıyla manuel olarak kapanmak yerine otomatik de kapatılabilir.
Ünite, sürekli bir besleme gerektirdiğinden ayrı bir yedek pil ünitesi bulunmaktadır.
Yangın alarmından gelen sinyal, manuel frenin serbest bırakılmasını tetikleyecek ve kapının kontrollü bir iniş altında kapanmasına izin verecektir.
Prensip olarak bu ünite, yangın kepenklerinin kapanmasını geciktirmek için tasarlanmıştır, genellikle yangın alarmı görsel-işitsel üniteye ve görsel-işitsel üniteden bilgi aktarır.
Yangın alarmından etkinleştirildiğinde, ünite yanıp sönmeye ve ses çıkarmaya başlar, bu ünite, kapıyı kapatmak için yangın kepenk sinyalini etkili bir şekilde geciktiren programlanabilir bir zamanlayıcı içerir.
Temel olarak, yangın koşullarında bir güç kesintisi olursa, sistemin kapanmasını sağlayacak bir araca sahip olması gerekir, sağlanan ünite, tesisi yangın koşulları altında en az bir kez çalıştıracaktır.
Bu ünite için maksimum bekleme süresi 4 saattir.
Ünite bir duvar montaj braketi ile birlikte gelir, ünite motorun yanında yüksek bir seviyeye monte edilmelidir.

Daha yeni Daha eski