KEPENK MOTORU

KEPENK MOTORU

Kepenk Çeşitleri
Şeffaf Kepenkler; Bazıları yamamen kapalıdır, mikro delikli ve çaprazörgülüolanlar da vardır. Hırsızlığa, toz ve çamura karşı dayanıklıdır.

Galvaniz(otomatikkepenk) İster manel,isterseniz de kumandaile kullanabilirsiniz. Yanıcı ve patlayıcı maddelere karşı oldukça dayanıklıdır.

Hasır Kepenk Sistemleri Açık kalması gereken ve hava akışı sağlanması zorunlu olan yerlerdeoldukça kullanışlıdır. Eczane, otopark gibi yerlerdeoldukça fazla kullanılır. Uzaktan kumanda ile kullanılabilir.

Stor Kepenk Sistemleri Yeniliğin simgesidir. Hemgüvenlik hem de estekik görünüm açısından en kullanışlı kepenklerden bridir.

Kullanılan profiller kapalı veya yarı kapalı veya delikli olarak tasarlanabilmektedir.  Otomatik kepenk sisteminde kullanılan motorların kaliteli olması çok önemlidir. Kepenk motorları dört gruba ayrılmaktadır. BaÅŸlıca kullanılan kepenk motorları arasında;

Tüp motor
Santral motor
Box motor
Zincirli motordur.

Standart tüm otomatik kepenk motoru  günde birkaç kez açılıp kapatılacak yerler için yapılacak motor çeÅŸitlerinden biridir. Standart otomatik kepenk motorları olarak tanımlanan tüm motorlar 5 dakikalık kullanım sonrası ısınarak emniyet termiÄŸi atabilmektedir.  Bu motor çeÅŸidinin 10 NM’den 500 NM’ye kadar birçok versiyonu bulunmaktadır.

Santral motorlar galvaniz profiller kullanılmak suretiyle hazırlanmaktadır. Kısa süreli kullanımlar için uygun olan santral motorların yoğun kullanılması neticesinde zarar görebilmesi muhtemeldir.

Box kepenk motoru çok yüksek açılım ve kapanış gerektiren sistemlerde tercih edilen kepenk motoru çeÅŸitleri arasında yer almaktadır.  Otomatik kepenk ağırlığının fazla olduÄŸu ve tur sayısının yüksek olduÄŸu site garajları veya depolarda sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle yoÄŸun kullanım için tasarlanmış olan box motorlar yoÄŸun kullanım halinde herhangi bir zarar görmemektedir. Mekanik ve elektronik limit switchlerin kullanıldığı box motorlarda  aÅŸağı yukarı yönde tasarlanmış 2 mekanik olarak 6 tane limit swicth yer almaktadır.  Box motorlar kepenklerin güvenliÄŸini saÄŸlayabilmek için emniyet  fotoseli kullanılmaktadır.

Kepenk motorlarından bir diÄŸeri ise zincirli motorlardır. Zincirli motorlar hangarlar ve yükleme noktaları gibi büyük alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak zincirli kepenklerin kullanım sıklığının fazla olmaması çok önemlidir. Bu motor türü çok ağır yükleri taşıyabilmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle büyük alanlarda ağır yükleri kullanabilmek için zincirli otomatik kepen kullanılmaktadır. Zincirli kepenk motorlarının versiyonları 400 NM’den 2450 NM’ye kadar deÄŸiÅŸiklik göstermektedir.
Daha yeni Daha eski