LENTUS YANA KAYAR KAPI MOTORU

 

Kayar kapı motoru, içerisindeki motor ve kart ünitesi sayesinde , motorun dişliye hareket vermesi sonucu kapıyı hareket ettiren mekanizmalardır .   

Kayar kapının üzerine kremiyer dişli kaynatılarak yada vidalanarak montaj yapılır. Kayar kapı motorunun üstünde bulunan ana tahrik dişlisi. bu kremiyer dişliyi hareket ettirerek kapıyı açar yada kapar, Kayar kapının iki ucunda fotosel vardır. bu fotoselli kayar kapının arasına Araç veya insan girdiğinde , araç ve insanı sıkıştırmamak ve zarar vermemek için kapı kapanmaya ve açılmaya doğru gitmez. Kapı açıldıktan sonra kumanda veya başka komutla, veya otomatik kapama sayesinde otomatik olarak geri kapana bilir.. bu işlemi kartın üzerindeki ufak dip switch sayesinde basit şekilde ayarlana bilir. Kayar kapı kapanmaya doğru giderken, fotoselin önünden bir cisim geçtiğinde, kapı geri açılabilir veya olduğu yerde sabit kalır, yada cisim kayar kapının önünden çıktığında kapı kapanma hareketini tamamlaya bilir. kayar kapının üzerinde uyarı niteliğinde flaşör lamba vardır. flaşör lamba kapı hareket esnasında yanıp sönerek, veya döner lamba var sa dönerek, kullanıcıyı uyarır.

Kayar Kapı Motoru seçerken, kullanıcı sayısına göre , kapının ağırlığına ve uzunluğuna göre Kayar kapı motoru seçmek gerekmektedir. Yanlış seçilen kayar kapı motoru uzun ömürlü olmadığı gibi kullanıcının isteklerini yerine getirmez. Açılma hızı ayarlana bilir kayar kapı motorları olduğu gibi Sabit hızlı Kayar kapı motorları da vardır. Kullanıcı motor Seçerken bu gibi etkenleri de göz önüne alması gerekmektedir. Eski kapılara kayar kapı motoru takarken Bazı kontroller yapmak gerekmektedir. Kayar kapıyı elle kolayca ileri geri hareket ettirilebilmelidir. Eğer kayar kapı kolayca elle hareket etmiyorsa , kayar kapının tekerlerine ve rayına bakılmalıdır. Kayar  Kapının tekerleri değiştikten sonra veya ray tamir edildikten sonra yana kayar kapı motoru uygun bir yere kaynatılarak yada vidalanarak montaj edilmelidir.

Daha yeni Daha eski