DÖNER KAPI

doner kapi

Döner Kapı Sistemleri


Giriş çıkışların yoğun yaşandığı; iş yerleri ve kamu alanları gibi yerlerde kullanılan döner kapılar ilk defa 1881 yılında iç mekandaki mevcut ısıyı korumak için patentlenmiştir. Sayısız avantajlara sahip Döner Kapı Sistemleri, sessiz çalışmasının yanı sıra hava sirkülasyonunu da engelleyerek iç mekanın ısısının sabit kalmasını sağlar. 

Döner Kapılar

dışardan gelebilecek toz ve atıklarıda engellemektedir.
Genellikle kurumsal veya özel iş yerlerinde kullanılan Döner Kapılar; manuel ve otomatik olmak üzere iki türde yapılabilmektedir. Giriş çıkış yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde kullanım açısından kolaylıklar sağlayan Döner Kapılar, bina estetiğine uygun olarak tasarlanmakta ve prestijli bir görüntü sağlamaktadır. Özel üretimimiz Döner Kapılarının sunduğu bir çok ayrıcalıklarla çok fonksiyonel oluşları sebebiyle tercih edilmektedir. Isı, ses, toz gibi dış etkenlere karşı sağladığı yüksek verimli izolasyon kapasitesiyle teknik açıdan binalarınızda bütünlük sağlarken, şık görüntü ve renk seçenekleriyle estetiğini de bütünleyici özel bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Döner kapılar genellikle üç veyahut dört kanatlı olmaktadırlar. Kanatlarının cam oluşu giriş çıkış yapan bireylerin birbirini görebilmesi için düşünülmüştür.
Manuel Döner Kapılarda; dönen kanatlara yerleştirilmiş kollar yardımıyla kas gücü uygulanarak giriş çıkışlar sağlanırken Otomatik Döner Kapılarda; giriş ve çıkış yönlerinden bulunan otomatik sensörler Döner kapı motoruna uyarı göndererek hareket sağlanmaktadır. Döner kapılar standart olarak bir hız kontrolüne sahip olduğu için olası bir kaza veya yaralanmanın önünden geçilmektedir. Otomatik Döner Kapılarda bulunan güvenlik sensörleriyle yine olası bir kaza riski algılandığında Döner Kapı otomatik olarak durabilmektedir.
Genellikle saat yönüne doğru dönüş yapabilecek şekilde tasarlanan Döner Kapılar; trafiğin soldan aktığı bazı ülkelerde saat yönünün tersine bir mekanizma ile hareket ederken, sadece İngiltere’de çift yönlü Döner Kapı Mekanizmaları ile çalışan Döner Kapı Sistemlerine rastlamak mümkündür.
Siber A.Ş.‘nin hemen her sektörde faaliyet gösteren yapılara sağladığı özel tasarım, bina estetiğine ve teknik yapısına uygun şekilde üretilen Döner Kapı Sistemleri üretmektedir. Uzun yıllardır Otomatik ve Manuel Döner Kapı Sistemleri üreterek müşterilerine statü ve prestij sağlayan Siber A.Ş., dış mekandan gelerek rahatsızlık unsuru olabilecek her türlü etkenden sizleri korumaktadır.
Otomatik Döner Kapılarda 4800 mm’ye kadar çapta üretim yapılabilirken, mikro işlemcili işletim sistemleri ile teknolojik bir çok güvenlik sağlanmaktadır. Opsiyona göre; otomatik radar sensörü, Pnomatik güvenlik sensörleri, radarlı acil durdurma sensörleri ile Döner Kapılarda yüksek güvenlik önlemleri sağlamak mümkündür.

Daha yeni Daha eski