SEKSiYONEL KAPI SERViS

 SEKSiYONEL KAPI SERViS

MAiN OTOMASYON; Seksiyonel kapı servisi, servisi hizmeti vermekte olup iş yerlerinizde ekmek fırını, pastaneler, hastaneler, fabrika, beyaz eşya, kuruyemişçi, şarküteri, giriş çıkış kapılarında kullandığınız Seksiyonel kapı sisteminin sağlıklı sorunsuz düzenli çalışması ve sizlerin de rahat konforlu bir giriş çıkış için Seksiyonel kapı bakımını onarım için firmamız tamir servislerinden yararlanınız.

Seksiyonel kapının dört bir tarafı sızdırmaz kauçuk fitille çevrili olması özelliÄŸinden dolayı müdavimindeki kapı türleri arasında bir numaradır. Endüstriyel seksiyonel otomatik kapılar, 42mm kalınlığında,50cm ve 60cm geniÅŸliÄŸinde, uzunluÄŸu isteÄŸe göre deÄŸiÅŸmekte olup içi poliüretan dolgulu sandviç panellerin birleÅŸmesi ile oluÅŸur. Endüstriyel seksiyonel otomatik kapının panelleri cephe panellerine benzer yapısından dolayı halk dilinde panel kapı olarak da adlandırılır.

Endüstriyel seksiyonel otomatik kapılar; uygulandığı alanın (binanın) yapısına uygun olarak imalatı yapılmakta olup, kapının açılma hareketi yukarı doÄŸru olduÄŸundan binanın tavanına uygun olarak, düşük yataklama (standart yataklama)yüksek yataklama (high lift yataklama)dikey yataklama (giyotin yataklama) ve açılı (çatının yapısına paralel) olarak uygulanmaktadır.

Endüstriyel seksiyonel otomatik kapılar; kapının açılma ve kapanma hızı düşük yataklamalarda (standart yataklama) sabit olup 25 cm/ saniyedir. Yüksek yataklama ve giyotin apılkapılarda bu oran, özel kontrol panelleri ve motorlarla açılma hızı 60cm/saniyelere çıkartılabiliyor ve kapanma hızı iş güvenliği göz önünde bulundurularak 25cm/ saniye ile sınırlandırılmıştır.

Endüstriyel seksiyonel otomatik kapılar; kapının açılma ve kapanmasından bağımsız olarak kapı kullanılmak istenirse seksiyonel kapının içine personel kapısı uygulaması yapılabilmektedir. Aynı zamanda yangın panik bar uygulaması yapılarak yangın çıkış kapısı olarak da kullanılabilir.

Endüstriyel seksiyonel otomatik kapıotomasyon sistemi olarak motorlu ve motorsuz uygulamalar mevcuttur. Motorlu uygulamalarda kapıyı uzaktan kumandaradarloop dedektör, ipli siviçemniyet fotoseli ve pnömatik emniyet sistemi kullanılmaktadır. Seksiyonel kapının motorları zincir calaskalı ve ipli manuel sitemli olarak özel üretilmiÅŸtir. Bu özelliÄŸinden, herhangi bir elektriksel arızada kapıyı manuel kolaylıkla açıp kapatmak mümkündür. Motorsuz uygulamalarda ise özel üretim zincir calaskal ekipmanı ile rahatlıkla kapı açılıp kapatmak mümkün ve bu durum iÅŸletme sahipleri içim motorlu kullanımlara göre daha ekonomik olmakta.

Endüstriyel seksiyonel otomatik kapı; iÅŸ güvenliÄŸi ve emniyet sistemleri bakımından da iÅŸletme sahipleri tarafından tercih edilmektedir. Bu emniyet sistemleri; yay kırılmahalat kopma emniyet sistemleridir. Bu sistemler sayesinde seksiyonel kapının açıkken herhangi kırılma, kopma sonucu kapının aÅŸağı düşmesi engellenerek iÅŸ kazalarının ortaya çıkması engellenmiÅŸtir. Aynı zamanda kapı normal çalışması sırada; emniyet fotoseli ve pnömatik emniyet kenar sistemleri ile kapının, bir araç, insan ve herhangi bir cismin üzerine inmesi engellenerek de iÅŸ kazalarının önüne geçilmektedir. Seksiyonel kapıların Ã¶mrü uzun süreli olup 15 ila 20 yıl aralığında deÄŸiÅŸir. Bu durum kapının açılıp kapanma yoÄŸunluÄŸu, periyodik bakımları düzenli yapılması ile deÄŸiÅŸiklik göstermektedir. Ve asıl önemli olanı kapının montajının olması gerektiÄŸi gibi yapılması kapının ömrünü uzatır. Bu süre zarfı içinde kapı dış etmenler tarafından herhangi bir hasar almadığı sürece, periyodik bakımı düzenli yapılan kapılarda servis ihtiyacı doÄŸurmamaktadır, ancak bu kapıların yaylarının 25000 tur ömrü olduÄŸun için sadece yay deÄŸiÅŸimi için servis ihtiyacı gerekmektedir.

Daha yeni Daha eski