FOTOSELLi KAPI SERViS

 FOTOSELLi KAPI SERViS

Fotoselli kapılarda arızalar 

Kapı fonksiyonunun yerine getirilmesinde görevli sistemlerde gerçekleşir. Giriş ve çıkışın yoğun olduğu bölgelerde tercih edilen fotoselli kapılardaki arızalar, gerek iklimlendirme gerek girişlerde yaşanan yoğunluklar sebebi ile çabuk giderilmelidir. Fotoselli kapı arıza nedenleri ise aşağıdaki beş başlık altında toplanabilir:

Algılama Sistemi: Kapıya yaklaşan objeyi algılayan ve kullanıcılar arasında sensör olarak bilinen algılama sistemi, kızılötesi ve mikrodalga frekanslar ile çalışır. Algılama sisteminde meydana gelen arızalar sebebi ile yaklaşan objeler algılanmayacak ve kapı işlevini yerine getiremeyecektir.

Kontrol Paneli: Kapının beyni olarak tanımlanabilecek olan kontrol paneli, sahip olunan farklı modlara uyumlu çalışma fonksiyonunu kapıya kazandırır. Kontrol panelinde meydana gelebilecek arızalarda ise kapılar fonksiyon kaybı yaşar.

Kanat Profilleri: Kapı ve kapıyı oluşturan sistemlerin ağırlığı kanat profilleri tarafından taşınır. Yanlış profil seçimi ya da kullanıma bağlı olarak kanat profillerinde arızalar meydana gelebilmektedir. Bu sistemdeki arızalar ile kapı çalışmayacaktır.

Motor: Kapının algılama sisteminin verdiği komutlar ile yürütme gurubu arasındaki bağlantıyı motor kurar. Motor yürütme grubunu çalıştırarak kapının fonksiyonunu yerine getirmesi için gerekli hareketi kazandırır. Motor arızalarında kapılar, açılıp kapanma fonksiyonunu yerine getiremeyecektir.

Yürütme Grubu: Motor ile birlikte çalışan yürütme gurubu arızalarında kapıların açılış hızı bozulabilir ya da tamamen işlev kaybı yaşanabilir.

Daha yeni Daha eski