OTOMATiK BARiYER

otomatik bariyer, arac bariyeri

Otomatik bariyer sistemleri

 personel devam kontrol sistemleri ile paralel olarak kullanılabilen, elektrik motorlu, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen mantar bariyer, kollu bariyer veya zincir bariyer sistemleridir. Çeşitli alanlarda araç ya da personel giriş çıkışlarını kontrol altına almak, bina girişlerinde kontrol noktası oluşturmak, araç parkını engellemek amacıyla kullanılan otomatik bariyer sistemleri günlük hayatımızda en sık olarak otopark girişlerinde otomatik kollu otopark bariyer sistemleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Otomatik otopark bariyer uygulamaları elektrik motorlu bir kol sisteminin bağlı olduğu yazılımın kollu bariyer sistemi içerisinde bulunan mikroçipe gönderdiği komutlar ile çalışan sistemlerdir. Otomatik otopark bariyerleri pdks sistemleri ile entegre edilerek plaka tanıma uygulamaları, parka giriş çıkış saatleri, jetonlu geçiş sistemleri, ücret belirleyen yazılımlarla entegre edilebilmektedir. Kollu bariyer sistemlerini ülkemizde en çok en çok ücretli yol geçişlerinde görmekteyiz.
Bu tip bariyerler üzerinde güvenlik sensörleri bulunmakta ve araç geçişi sırasında araç geçişini tamamlamamışsa araca yaklaştığı anda tekrar yükselmektedir. Kollu bariyerlerin açılıp kapanma süreleri istenilen şekilde ayarlanabilmektedir.
Geçiş kontrol sistemleri uygulamalarında özellikle araçların kontrolü açısından önemli uygulamalardan biri olan kollu bariyerler 6 metre genişliğe kadar sorunsuz olarak kurulabilmekte ve piyasada elektrostatik boya ile boyanmış çeşitli renklerde modelleri bulunmaktadır.

Daha yeni Daha eski